PROGRAM PIT - POBIERZ

Kolejne rodziny objęte pomocą SOS

Fundacja objęła rodzinę Pani Agnieszki stałą pomocą, opłacając zakup leków, węgla na opał oraz wysyłając paczki z żywnością i ubrankami dla dzieci . Dzieci uczęszczają do szkoły, uczą się bardzo dobrze otrzymują dyplomy i wysokie oceny. Pani Agnieszka jest osobą po operacjach, w lekkim stopniu niepełnosprawną. Samotnie wychowuje 2 małych dzieci (córeczki 8 i 10 lat).  Dzieci często chorują. Rodzina żyje w skrajnie ciężkich warunkach.

Fundacja Nadzieja udzieliła pomocy doraźnej SOS na zakup pralki dla p. Agnieszki

....................................

Fundacja Nadzieja przyznała doraźną pomoc SOS ze względu na szczególnie trudną sytuację bytową rodziny Pani Renaty, która samotnie wychowuje 3 dzieci, jednocześnie będąc bez pracy. Dzieci często chorują, rodzina żyje w skrajnie ciężkich warunkach. Brakuje jej także środków na leki, ubranka i żywność.
……………………………..

Postanowiliśmy także wesprzeć pomocą SOS panią Danutę, która od lat zmaga się ze szczególnie sytuacją materialną. Pani Danuta mimo ogromnego optymizmu i pogody ducha, żyje w skrajnie ciężkich warunkach. Szczególnie doskwiera jej brak środków finansowych na leki oraz opał.